Kehidupan disusun oleh pengalaman daripada khayalan dan illusi, walaubagaimanapun ia dapat dirungkai oleh hukum Alphabet yang juga mampu merungkai misteri halusinasi!.
CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Tuesday, October 5, 2010

Online dengan telefon bimbit secara percuma!

Salam reades dan bloggers sekalian. Entri kali ni Ezao mahu mengajar sikit la. hehe. Rasa kekok pulak nak mengajar, ok tak pe-tak pe Ezao try. Mungkin entri ini blogger pernah baca dimana-mana blog sebelum ni, dan dah tahu pun cara nak online free pakai handphone kan? tapi tak apa. Ezao buat entri ni pun atas permintaan dua,tiga orang kawan-kawan Ezao yang masih tak tahu caranya.

Okay! jom kita mulakan kelas!
Mula-mula sekali mestilah kena pastikan telefon korang tu ada 3G dan web. Jangan ada yang guna telefon yang 3310 tu pulak? alamatnya, memang tak jadilah. Hehe! Untuk itu jom ikut beberapa langkah-langkah mudah ni.


  1. Korang mesti terlebih dahulu download Opera-Mini kat telefon korang. Pastikan korang download Opera-Mini tu melalui PC korang, jangan guna telefon pulak! Habis kredit nanti jangan salahkan Ezao pulak!
  2. Selepas mendownload, korang kena transfer Opera-Mini tu kat telefon korang pulak dan jangan lupa nak install ye?
  3. Installation akan ambil masa tak sampai beberapa minit, sekejap je!
  4. Selepas berjaya install, belum boleh guna lagi korang kena dail *100#
  5. Pilih menu nombor #7 (Internet dan tetapan)
  6. Pilih menu nombor #3 pulak (Prepaid Broadband)
  7. #4 (Service Switching)
  8. #2 (Switch to Prepaid Broadband)
  9. #1 (Untuk proses)
  10. Lepas tu korang akan terima mesej, yang mengatakan yang korang dah berjaya!
  11. Apa lagi! bukak la Opera-Mini korang dan online lah dimana-mana saja!
Ezao dah try beberapa bulan lepas dan hasilnya sangat memberangsangkan, sehinggakan Ezao tak lepas nak online 24-hours, haha! Tapi skrin handphone Ezao kecik la!
Internet Free ni khas untuk pengguna Maxis sahaja, Digi dan Celcom? Ezao tak tahu pulak caranya.

Pssst! Entri ni tak ada kaitan dengan MAXIS, Ezao sekadar berkongsi apa yang Ezao tahu.Kepada kawan-kawan Ezao selamat mencuba! jangan sampai salah step kehabisan kredit nanti!

Blogger Templates

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
JavaScript Free Code

Mr.Linky,please Link yourself!