Kehidupan disusun oleh pengalaman daripada khayalan dan illusi, walaubagaimanapun ia dapat dirungkai oleh hukum Alphabet yang juga mampu merungkai misteri halusinasi!.
CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Sunday, September 5, 2010

Iklan Raya atau Krimas

Hello blogger serta Readers.
Tinggal beberapa hari saja kan Ramadan Al-Mubarak bakal melabuhkan tirainya? sekarang ini mesti ramai umat-umat islam yang excited mahu beraya sedang membuat persiapan mantap untuk hari raya mereka kan...? haii... bilalah saya mahu bershopping? satu benda pun tak beli lagi..haha.

okay kita ke agenda seterusnya, mengenai diskusi hangat ini ... Iklan raya TV3 yang mencetus kontroversi. Adakah patut iklan raya dah rupa iklan KRISMAS? ... apa motif sebenar iklan ini? saya pun tak faham apakah mesej yang ingin disampaikan.
Mungkin motif iklan ini mahu mempraktikkan konsep 1 Malaysia kot? tapi bila dilihat kembali tak pun. Walaupun iklan mahu 1 Malaysia, tak perlulah sampai tersasar jauh macam ni, ini isu sensitif bagi umat islam. Bukan mahu mempolemikkan lagi fakta, tetapi realiti. Kepada mereka yang belum sempat nak tengok iklan ni, nah ni dia ....








See? korang judge lah sendiri ...
nasib baiklah TV3 dah tarik balik iklan ini pada BULETIN UTAMA malam ini.

Blogger Templates


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
JavaScript Free Code

Mr.Linky,please Link yourself!