Kehidupan disusun oleh pengalaman daripada khayalan dan illusi, walaubagaimanapun ia dapat dirungkai oleh hukum Alphabet yang juga mampu merungkai misteri halusinasi!.
CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com

Monday, May 24, 2010

akanku realisasikan ...

era teknologi sains dan teknologi yang semakin pesat membangun ini ,sememangnya menndatangkan pelbagai impak positif kepada semua aspek . Terutamanya kepada penghasilan gadget-gadget terbaru yang canggih . Hebat sangat lahh gadget-gadget masa kini ni . Tadi selepas selesai peperiksaan, jadual memang kosong lahh. tak ada benda berfaedah yang hendak dibuat selain berborak-borak kosong. saya bersama rakan yang lain mengemukakan pendapat untuk melepak di perpustakaan. bukan apa saja je, bukan mahu baca buku pun nak lepak ambil kesejukan penghawa dingin, maklumlah perpustakaan kan sejuk . hehe! ;) ketika lepak-lepak tu saya tidak ada perkara yang hendak dibuat . lalu macam biasalah,saya kalau di perpustakaan tiada buku lain yang akan dibaca selain daripada Majalah PC. haha .. kali ini saya membaca majalah PC edisi bulan APRIL punya, cari-cari bulan MEI tak jumpa, jadi tidak mengapalah.APRIL pun baru lagi... baca ...baca.. baca .... sampai ke bahagian GADGET terbaru! perrghhh! teransang terus sel-sel neuron saya ini, mana tidaknya gadget bulan APRIL boleh tahan, smart-smart belaka. dah lahh smart , spesifikasi hebat pula tu ... Dalam majalah PC tersebut saya tertarik kepada 3 gadget hebat ini ...






SONY A550
Kamera ini memang menakjubkan lahh.
sebab apa? sebab ada 14.2 mp CMOS Exmor sensor jarang untuk ditemui ni ...
lagi satu lensa kamera mempunyai keupayaan zoom yang berbeza,memang sesuai sangatlah dengan saya yang suka berPHOTOSHOOT sorang-sorang ni kan?! ..
haha,,, banyak lagilahh kehebatan kamera sony ini.. kalau berminat nak beli atau nak usha-usha gadget hebat ini
sila Klik ,tak larat saya nk menaip ..haha!






FREESCALE SMARTBOOK
Ini pula fungsi sama lahh macam netbook tapi kehebatannnya ada pada feature-nya.
anda nampak kan? yea! memang sesuai sangat bagi mereka yang suka gaya simple and trouble .hehe .. bagi anda yang tidak suka ruang yang agak sarat/penuh Freescale Smartbook lah pilihan tepat ! Freescale smartbook ini terbahagi kepada beberapa jenis, itu sayya tak pasti... mahukan kepastian pergi KLIK . ok!











SAMSUNG U5
Gadget ini spesies mp3 jugaklahh ... gaya elegan dan simple tahap gaban .
hahaha .. samsung kalu inventing product memang macam tulah, simple , qualified... kalau dah macam itu harga pun mestilahh lahh disekitar tiga angka right? haha . okay gadget ini dicipta khas untuk golongan aktif bersukan. eg: jogging ... dibekallkan dengan memory 2gb . yang boleh memuatkan lagu up to 500. WOW! amazing! untuk maklumat lanjut sila KLIK!



SUMPAH! sekarang punya gadget memang smart-smart dan canggih-cangih ... mahal-mahal pula tu ...haha biasalah .dah smart+canggih mestilah mahal.. saya akan realisasikan semua ini suatu hari nanti, yeah! saya ni kan gila teknologi ... tak kesah pun membazir untuk membeli barangan kesukaan.impian tu. so kita kena pandaiilah lahh dalam bab-bab pilih memilih barangan-barangan elektronik ni . beli yang menjadi KEPERLUAN dan bukan KEHENDAK okay?! haha! jangan ikut hati nanti ... mati nanti . sekian . ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
JavaScript Free Code

Mr.Linky,please Link yourself!